Πολύτιμα Κοσμήματα Μωυσίδης στη Θεσσαλονίκη

 

Ευγενή Μέταλλα και Πολύτιμοι Λίθοι των Κοσμημάτων Μωυσίδη

      Στο κατάστημά μας θα βρείτε κοσμήματα κατασκευασμένα από ευγενή, πολύτιμα μέταλλα και πολύτιμους λίθους.

 

Πολύτιμα ή Ευγενή Μέταλλα:

      Πολύτιμα ή Ευγενή Μέταλλα είναι τα μέταλλα τα οποία λόγω της σπανιότητάς τους στο φλοιό της γης καθώς και της ανθεκτικότητάς τους στη διάβρωση και την οξείδωση λέγονται και πολύτιμα ή αλλιώς ευγενή μέταλλα. Τα πιό δημοφιλή είναι:

Χρυσός  Ασήμι   Πλατίνα

 

Πολύτιμοι Λίθοι:

      Γενικά με τον όρο Πολύτιμοι Λίθοι ή Πολύτιμες Πέτρες χαρακτηρίζονται συγκεκριμένα ορυκτά ή πετρώματα, διάφορες ουσίες και άλλα υλικά που χρησιμοποιούνται στη κοσμηματοποιία για το "στόλισμα" των κοσμημάτων. Τα πιό δημοφιλή είναι:

 

Ακουαμαρίνα   Αλεξανδρίτης   Αμέθυστος   Διαμάντι   Ζαφείρι   Μαργαριτάρι   Ρουμπίνι   Σιτρίν   Σμαράγδι   Τοπάζι

      

      Παρακάτω μπορείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα Ευγενή Μέταλλα και τους Πολύτιμους Λίθους που περιέχουν τα κοσμήματα που διαθέτουμε :

Κοσμήματα Θεσσαλονίκη Μωυσίδης

Χρυσό ΚόσμημαΧΡΥΣΟ ΚΟΣΜΗΜΑ

      Ο χρυσός από τα πανάρχαια χρόνια μέχρι και σήμερα χρησιμοποιείται από τους ανθρώπους για την κατασκευή νομισμάτων, κοσμημάτων και άλλων πολύτιμων αντικειμένων. Η καθαρότητά του (περιεκτικότητα σε χρυσό) στα κοσμήματα μετριέται με τα καράτια.

      Ένα κόσμημα 24 καρατίων είναι 100% χρυσός, ένα κόσμημα 18 καρατίων είναι 75% χρυσός ενώ ένα κόσμημα 14 καρατίων είναι 58,5 % χρυσός.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΚΟΣΜΗΜΑ ΑΚΟΥΑΜΑΡΙΝΑΚοσμήματα Θεσσαλονίκη Μωυσίδης

Κόσμημα Ακουαμαρίνα

Η Ακουαμαρίνα είναι ένα διάφανο γαλάζιο ή γαλαζοπράσινο ορυκτό που πήρε το όνομα του από το χρώμα του. Aqua Marina θα πει στα ιταλικά το νερό της παραλίας. Χημικά ανήκει στην οικογένεια του βήρυλλου και ανήκει στο εξαγωνικό κρυσταλλογραφικό σύστημα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΚΟΣΜΗΜΑ ΑΜΕΘΥΣΤΟΣΚοσμήματα Θεσσαλονίκη Μωυσίδης

Κόσμημα Αμέθυστος

Ένα ακόμη ορυκτό που η ονομασία του έχει Ελληνική προέλευση. Το παράξενο αυτό όνομα οφείλεται στο ότι οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι όποιος φορά κόσμημα με αμέθυστο, ή πίνει το κρασί του σε κούπα από αμέθυστο, απαλύνονται οι συνέπειες από την μέθη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κοσμήματα Θεσσαλονίκη Μωυσίδης

Κόσμημα ΖαφείριΚΟΣΜΗΜΑ ΖΑΦΕΙΡΙ

Η λέξη ζαφείρι προέρχεται από την αρχαιοελληνική λέξη σάπφειρος. Στα κάποιες περιπτώσεις σε αρχαία κείμενα, αλλά και στην Βίβλο, η λέξη σάπφειρος, δεν αφορά την μπλε ποιότητα του κορούνδιου που εννοούμε στη σημερινή εποχή, αλλά αφορά άλλες μπλε πέτρες, και συνήθως το λάπις λάζουλι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


Κοσμήματα Θεσσαλονίκη Μωυσίδης

Πλατινένιο ΚόσμημαΠΛΑΤΙΝΕΝΙΟ ΚΟΣΜΗΜΑ

      Η λέξη πλατίνα είναι ισπανική και σημαίνει "Μικρό ασήμι" σα να λέμε ασημάκι. Είναι ένα σπάνιο και πολύ ακριβό πολύτιμο μέταλλο με χρώμα ασημί. Η πλατίνα δεν προσβάλλεται από τα οξέα, είναι πολύ βαρύ υλικόκαι λιώνει σε πολύ ψηλή θερμοκρασία (1768,3 οC). Oι ιδιότητές αυτού του μετάλλου γενικά το καθιστούν πολύ κατάλληλο για κατασκευή κοσμημάτων. Λόγω όμως της πολύ ακριβής τιμής της και της δυσκολίας στην κατεργασία, τα κοσμήματα από πλατίνα είναι πολύ ακριβότερα από τα χρυσά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κοσμήματα Θεσσαλονίκη Μωυσίδης

Κόσμημα ΑλεξανδρίτηςΚΟΣΜΗΜΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΤΗΣ

Ο Αλεξανδρίτης είναι ένα ορυκτό της οικογένειας του χρυσοβήρυλλου. Ο αλεξανδρίτης παρουσιάζει ένα ενδιαφέρον οπτικό φαινόμενο. Συγκεκριμένα μεταβάλλει το χρώμα του, ανάλογα με το είδος του φωτός που πέφτει πάνω του. Αν πέφτει πάνω του φυσικό φως έχει διαφορετικό χρώμα από το χρώμα που έχει αν πέφτει πάνω στην πέτρα τεχνητό φως.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κοσμήματα Θεσσαλονίκη Μωυσίδης

Κόσμημα ΔιαμάντιΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙ

Το διαμάντι είναι το πιο σκληρό υλικό στη φύση, και συγχρόνως το πιο ακριβό και το πιο δημοφιλές. Το όνομα του προέρχεται από την Ελληνική λέξη αδάμας δηλαδή αδάμαστος, γιατί λόγω της σκληρότητάς του δεν μπορούσε να υποστεί καμία κατεργασία. Το Διαμάντι είναι περίφημο ορυκτό για την ισχυρή λάμψη του και την πολύ μεγάλη σκληρότητά του, με ιδιαίτερη διεθνή εμπορική αξία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κοσμήματα Θεσσαλονίκη Μωυσίδης

Κόσμημα ΜαργαριτάριΚΟΣΜΗΜΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙ

Το μαργαριτάρι είναι λευκό και στρογγυλό δεν είναι ορυκτό αλλά το δημιουργεί η φύση. Αν μέσα σε ένα μαργαριτοφόρο όστρακο, εισβάλλει ένα ξένο σώμα π.χ. ένα παράσιτο ή κάποιο πετραδάκι, το όστρακο που δεν έχει την δυνατότητα να το αποβάλλει, αντιδρά ως εξής; εκκρίνει μάργαρο γύρω από τον εισβολέα με σκοπό να τον εξουδετερώσει. Το όστρακο κατά την διάρκεια των 6 ή 7 χρόνων ζωής του, περιβάλλει με επάλληλα στρώματα μάργαρου το σκουπιδάκι, μέχρι που σχηματίζεται γύρω από αυτό, ένα πανέμορφο μαργαριτάρι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 Κοσμήματα Μωυσίδης στο Facebook                

Κοσμηματα Μωυσιδης στο Facebook