Πολύτιμα ή Ευγενή Μέταλλα Κοσμημάτων Μωυσίδη στη Θεσσαλονίκη


      Στο κατάστημά μας θα βρείτε κοσμήματα κατασκευασμένα από ευγενή, πολύτιμα μέταλλα.

Πολύτιμα ή Ευγενή Μέταλλα:

      Πολύτιμα ή Ευγενή Μέταλλα είναι τα μέταλλα τα οποία λόγω της σπανιότητάς τους στο φλοιό της γης καθώς και της ανθεκτικότητάς τους στη διάβρωση και την οξείδωση λέγονται και πολύτιμα ή αλλιώς ευγενή μέταλλα. Τα πιό δημοφιλή είναι:

Χρυσός  Ασήμι   Πλατίνα

 

      Παρακάτω μπορείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα Ευγενή Μέταλλα και τους Πολύτιμους Λίθους που χρησιμοποιούμε :

Κοσμήματα Θεσσαλονίκη Μωυσίδης

Χρυσό ΚόσμημαΧΡΥΣΟ ΚΟΣΜΗΜΑ

      Ο χρυσός από τα πανάρχαια χρόνια μέχρι και σήμερα χρησιμοποιείται από τους ανθρώπους για την κατασκευή νομισμάτων, κοσμημάτων και άλλων πολύτιμων αντικειμένων. Η καθαρότητά του (περιεκτικότητα σε χρυσό) στα κοσμήματα μετριέται με τα καράτια.

      Ένα κόσμημα 24 καρατίων είναι 100% χρυσός, ένα κόσμημα 18 καρατίων είναι 75% χρυσός ενώ ένα κόσμημα 14 καρατίων είναι 58,5 % χρυσός.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


Κοσμήματα Θεσσαλονίκη Μωυσίδης

Πλατινένιο ΚόσμημαΠΛΑΤΙΝΕΝΙΟ ΚΟΣΜΗΜΑ

      Η λέξη πλατίνα είναι ισπανική και σημαίνει "Μικρό ασήμι" σα να λέμε ασημάκι. Είναι ένα σπάνιο και πολύ ακριβό πολύτιμο μέταλλο με χρώμα ασημί. Η πλατίνα δεν προσβάλλεται από τα οξέα, είναι πολύ βαρύ υλικόκαι λιώνει σε πολύ ψηλή θερμοκρασία (1768,3 οC). Oι ιδιότητές αυτού του μετάλλου γενικά το καθιστούν πολύ κατάλληλο για κατασκευή κοσμημάτων. Λόγω όμως της πολύ ακριβής τιμής της και της δυσκολίας στην κατεργασία, τα κοσμήματα από πλατίνα είναι πολύ ακριβότερα από τα χρυσά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 Κοσμήματα Μωυσίδης στο Facebook                

Κοσμηματα Μωυσιδης στο Facebook