Κοσμήματα Θεσσαλονίκη Μωυσίδης

Πλατινένιο ΚόσμημαΠΛΑΤΙΝΕΝΙΟ ΚΟΣΜΗΜΑ

      Η λέξη πλατίνα είναι ισπανική και σημαίνει "Μικρό ασήμι" σα να λέμε ασημάκι. Είναι ένα σπάνιο και πολύ ακριβό πολύτιμο μέταλλο με χρώμα ασημί. Η πλατίνα δεν προσβάλλεται από τα οξέα, είναι πολύ βαρύ υλικόκαι λιώνει σε πολύ ψηλή θερμοκρασία (1768,3 οC). Oι ιδιότητές αυτού του μετάλλου γενικά το καθιστούν πολύ κατάλληλο για κατασκευή κοσμημάτων. Λόγω όμως της πολύ ακριβής τιμής της και της δυσκολίας στην κατεργασία, τα κοσμήματα από πλατίνα είναι πολύ ακριβότερα από τα χρυσά.

      Στα Κοσμήματα Μωυσίδης στην Θεσσαλονίκη θα βρείτε ποικιλία Πλατινένιων Κοσμημάτων σε συνδιασμό Χρυσού καθώς και άλλων Ευγενών μετάλλων και Πολύτιμων Λίθων. 

      Χρησιμοποιείται στην Ευρώπη από το 1550, αλλά απομονώθηκε και ταυτοποιήθηκε σαν στοιχείο το 1741. Στις αρχές του 20ου αιώνα ήταν πολύ δημοφιλή τα κοσμήματα από πλατίνα. Τότε όλη η πλατίνα εξορυσσόταν από μεγάλα κοιτάσματα που είχαν βρεθεί στη Ρωσία. Σήμερα το 80% της παγκόσμιας παραγωγής εξορύσσεται στην Νότιο Αφρική.ΠΛΑΤΙΝΕΝΙΟ ΚΟΣΜΗΜΑ

      Συχνά στην Ελλάδα την πλατίνα την μπερδεύουμε με τον λευκόχρυσο, που δεν έχουν όμως καμία σχέση. Ο λευκόχρυσος δεν είναι μέταλλο αλλά είναι ένα κράμα χρυσού που έχει λευκό χρώμα. Εκτός από κοσμήματα, η πλατίνα χρησιμοποιείται στους καταλύτες των αυτοκινήτων, και σε χημειοθεραπευτικά φάρμακα. Στην οικογένεια μετάλλων μαζί με την πλατίνα είναι το παλλάδιο, το ιρίδιο, το ρουθήνιο, το ρόδιο και το όσμιο.

      Μην χάσετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά Πλατινένια Κοσμήματα στα Κοσμήματα Μωυσίδης στην Θεσσαλονίκη. Ελάτε να σας δείξουμε την συλλογή μας και να θαυμάσετε από κοντά κοσμήματα φτιαγμένα με αυτό το πολύτιμο και ευγενές μέταλλο.

Πληροφορίες Jewelpedia

 Κοσμήματα Μωυσίδης στο Facebook                

Κοσμηματα Μωυσιδης στο Facebook