Πολυτιμοι Λίθοι των Κοσμιμάτων Μωυσίδη στη Θεσσαλονίκη

      Στο κατάστημά μας θα βρείτε κοσμήματα κατασκευασμένα από πολύτιμους λίθους.

 

Πολύτιμοι Λίθοι:

      Γενικά με τον όρο Πολύτιμοι Λίθοι ή Πολύτιμες Πέτρες χαρακτηρίζονται συγκεκριμένα ορυκτά ή πετρώματα, διάφορες ουσίες και άλλα υλικά που χρησιμοποιούνται στη κοσμηματοποιία για το "στόλισμα" των κοσμημάτων. Τα πιό δημοφιλή είναι:

Ακουαμαρίνα   Αλεξανδρίτης   Αμέθυστος   Διαμάντι   Ζαφείρι   Μαργαριτάρι   Ρουμπίνι   Σιτρίν   Σμαράγδι   Τοπάζι

      Παρακάτω μπορείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα Ευγενή Μέταλλα και τους Πολύτιμους Λίθους που περιέχουν τα κοσμήματα που διαθέτουμε :

ΚΟΣΜΗΜΑ ΑΚΟΥΑΜΑΡΙΝΑΚοσμήματα Θεσσαλονίκη Μωυσίδης

Κόσμημα Ακουαμαρίνα

Η Ακουαμαρίνα είναι ένα διάφανο γαλάζιο ή γαλαζοπράσινο ορυκτό που πήρε το όνομα του από το χρώμα του. Aqua Marina θα πει στα ιταλικά το νερό της παραλίας. Χημικά ανήκει στην οικογένεια του βήρυλλου και ανήκει στο εξαγωνικό κρυσταλλογραφικό σύστημα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΚΟΣΜΗΜΑ ΑΜΕΘΥΣΤΟΣΚοσμήματα Θεσσαλονίκη Μωυσίδης

Κόσμημα Αμέθυστος

Ένα ακόμη ορυκτό που η ονομασία του έχει Ελληνική προέλευση. Το παράξενο αυτό όνομα οφείλεται στο ότι οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι όποιος φορά κόσμημα με αμέθυστο, ή πίνει το κρασί του σε κούπα από αμέθυστο, απαλύνονται οι συνέπειες από την μέθη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κοσμήματα Θεσσαλονίκη Μωυσίδης

Κόσμημα ΖαφείριΚΟΣΜΗΜΑ ΖΑΦΕΙΡΙ

Η λέξη ζαφείρι προέρχεται από την αρχαιοελληνική λέξη σάπφειρος. Στα κάποιες περιπτώσεις σε αρχαία κείμενα, αλλά και στην Βίβλο, η λέξη σάπφειρος, δεν αφορά την μπλε ποιότητα του κορούνδιου που εννοούμε στη σημερινή εποχή, αλλά αφορά άλλες μπλε πέτρες, και συνήθως το λάπις λάζουλι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κοσμήματα Θεσσαλονίκη Μωυσίδης

Κόσμημα ΡουμπίνιΚΟΣΜΗΜΑ ΡΟΥΜΠΙΝΙ

Ρουμπίνι ονομάζεται το κορούνδιο που έχει κόκκινο χρώμα. Τα κορούνδια με άλλο χρώμα εκτός του κόκκινου, λέγονται ζαφείρια. Σε αρχαία κείμενα συναντάμε για το ρουμπίνι την ονομασία «σάπφειρος πορφυρίτης» ή ¨σάπφειρος πορφυρίζων». Το κόκκινο χρώμα προκαλείται από προσμίξεις χρωμίου. Υπάρχουν όμως και ρουμπίνια σε ροζ χρώμα, σκούρο κόκκινο και καφέ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κοσμήματα Θεσσαλονίκη Μωυσίδης

Κόσμημα ΣμαράγδιΚΟΣΜΗΜΑ ΣΜΑΡΑΓΔΙ

Τα Σμαράγδι είναι Ορυκτό με εντυπωσιακό πράσινο χρώμα που οφείλεται στο οξείδιο του χρωμίου. Η πρόσμιξη αυτή υπό προυποθέσεις συμβάλλει στη δημιουργία ρωγμών στα σμαράγδια. Ενίοτε σαν πρόσμιξη στο σμαράγδι περιέχεται βανάδιο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κοσμήματα Θεσσαλονίκη Μωυσίδης

Κόσμημα ΑλεξανδρίτηςΚΟΣΜΗΜΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΤΗΣ

Ο Αλεξανδρίτης είναι ένα ορυκτό της οικογένειας του χρυσοβήρυλλου. Ο αλεξανδρίτης παρουσιάζει ένα ενδιαφέρον οπτικό φαινόμενο. Συγκεκριμένα μεταβάλλει το χρώμα του, ανάλογα με το είδος του φωτός που πέφτει πάνω του. Αν πέφτει πάνω του φυσικό φως έχει διαφορετικό χρώμα από το χρώμα που έχει αν πέφτει πάνω στην πέτρα τεχνητό φως.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κοσμήματα Θεσσαλονίκη Μωυσίδης

Κόσμημα ΔιαμάντιΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙ

Το διαμάντι είναι το πιο σκληρό υλικό στη φύση, και συγχρόνως το πιο ακριβό και το πιο δημοφιλές. Το όνομα του προέρχεται από την Ελληνική λέξη αδάμας δηλαδή αδάμαστος, γιατί λόγω της σκληρότητάς του δεν μπορούσε να υποστεί καμία κατεργασία. Το Διαμάντι είναι περίφημο ορυκτό για την ισχυρή λάμψη του και την πολύ μεγάλη σκληρότητά του, με ιδιαίτερη διεθνή εμπορική αξία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κοσμήματα Θεσσαλονίκη Μωυσίδης

Κόσμημα ΜαργαριτάριΚΟΣΜΗΜΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙ

Το μαργαριτάρι είναι λευκό και στρογγυλό δεν είναι ορυκτό αλλά το δημιουργεί η φύση. Αν μέσα σε ένα μαργαριτοφόρο όστρακο, εισβάλλει ένα ξένο σώμα π.χ. ένα παράσιτο ή κάποιο πετραδάκι, το όστρακο που δεν έχει την δυνατότητα να το αποβάλλει, αντιδρά ως εξής; εκκρίνει μάργαρο γύρω από τον εισβολέα με σκοπό να τον εξουδετερώσει. Το όστρακο κατά την διάρκεια των 6 ή 7 χρόνων ζωής του, περιβάλλει με επάλληλα στρώματα μάργαρου το σκουπιδάκι, μέχρι που σχηματίζεται γύρω από αυτό, ένα πανέμορφο μαργαριτάρι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κοσμήματα Θεσσαλονίκη Μωυσίδης

Κόσμημα ΣιτρίνΚΟΣΜΗΜΑ ΣΙΤΡΙΝ

Είναι μία διάφανη ποικιλία χαλαζία που έχει κίτρινο χρώμα. Μπορεί να συναντήσετε και την ονομασία κιτρίνης, αλλά αυτή δεν χρησιμοποιείται συχνά. Το χρώμα του σιτρίν οφείλεται σε υδροξείδιο του σίδηρου που περιέχεται στον χαλαζία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κοσμήματα Θεσσαλονίκη Μωυσίδης

Κόσμημα ΤοπάζιΚΟΣΜΗΜΑ ΤΟΠΑΖΙ

Το Τοπάζι έχει χρώμα συνήθως κίτρινο – μελί, αλλά εμφανίζεται και σε άχρωμο, ροζ, πράσινο,. Δημοφιλής είναι και η γαλάζια ποιότητα του, που μοιάζει με ακουαμαρίνα, επειδή όμως είναι πολύ ανοιχτόχρωμο, σχεδόν πάντα το επεξεργάζονται με ακτινοβόληση και το χρώμα του γίνεται μπλε έντονο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 Κοσμήματα Μωυσίδης στο Facebook                

Κοσμηματα Μωυσιδης στο Facebook