ΚΟΣΜΗΜΑ ΑΜΕΘΥΣΤΟΣΚοσμήματα Θεσσαλονίκη Μωυσίδης

Κόσμημα Αμέθυστος

Ένα ακόμη ορυκτό που η ονομασία του έχει Ελληνική προέλευση. Το παράξενο αυτό όνομα οφείλεται στο ότι οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι όποιος φορά κόσμημα με αμέθυστο, ή πίνει το κρασί του σε κούπα από αμέθυστο, απαλύνονται οι συνέπειες από την μέθη.

Την δοξασία αυτή βέβαια ήδη ο Πλούταρχος την χλευάζει σαν αβάσιμη.

Στα Κοσμήματα Μωυσίδης στην Θεσσαλονίκη θα βρείτε ποικιλία κοσμημάτων σε συνδυασμό Αμέθυστου και άλλων Ευγενών μετάλλων και Πολύτιμων Λίθων.ΚΟΣΜΗΜΑ ΑΜΕΘΥΣΤΟΣ

Τον τελευταίο καιρό έχει εμφανιστεί στην αγορά ΄μία πέτρα με την ονομασία πράσινος αμέθυστος (green amethyst). Συνήθως η πέτρα αυτή είναι συνθετική ή είναι διάφανος χαλαζίας, τεχνητά χρωματισμένος (βλ. ανάδειξη). Να επισημάνουμε ότι και η ονομασία πράσινος αμέθυστος δε στέκει γιατί ιστορικά ο αμέθυστος ήταν από πάντα μοβ. Πολλές φορές η πέτρα αυτή πουλιέται με την ονομασία πρασιολίτης (prassiolite), από τις ελληνικές λέξεις πράσινος λίθος.

Αμέθυστος υπάρχει σε πολλά μέρη του κόσμου. Μεγάλες ποσότητες παράγονται στην Βόρεια Αμερική και στην Λατινική Αμερική, Βραζιλία, Βολιβία, Ουρουγουάη κλπ., αλλά και στη Ρωσία. Στα αχανή ορυχεία στο Minas Gerais στη Βραζιλία εξορύσσονται τεράστια γεώδια αμέθυστου.

Μην χάσετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά κοσμήματα από Αμέθυστο στα Κοσμήματα Μωυσίδης στην Θεσσαλονίκη. Ελάτε να σας δείξουμε την συλλογή μας και να θαυμάσετε από κοντά αυτό τον πολύτιμο λίθο.

Πληροφορίες Jewelpedia

 Κοσμήματα Μωυσίδης στο Facebook                

Κοσμηματα Μωυσιδης στο Facebook