Κοσμήματα Θεσσαλονίκη Μωυσίδης

Κόσμημα ΡουμπίνιΚΟΣΜΗΜΑ ΡΟΥΜΠΙΝΙ

Ρουμπίνι ονομάζεται το κορούνδιο που έχει κόκκινο χρώμα. Τα κορούνδια με άλλο χρώμα εκτός του κόκκινου, λέγονται ζαφείρια. Σε αρχαία κείμενα συναντάμε για το ρουμπίνι την ονομασία «σάπφειρος πορφυρίτης» ή ¨σάπφειρος πορφυρίζων». Το κόκκινο χρώμα προκαλείται από προσμίξεις χρωμίου. Υπάρχουν όμως και ρουμπίνια σε ροζ χρώμα, σκούρο κόκκινο και καφέ.

Το όνομα του προέρχεται από την λατινική λέξη rubber, που θα πει κόκκινο. Το μοναδικό κόκκινο χρώμα των ρουμπινιών Μογκούλ περιγράφεται παραστατικά, σαν «αίμα τρυγονιού». Όλο και λιγότερα ρουμπίνια βρίσκονται πλέον στην περιοχή Μογκούλ, ενώ στο παιχνίδι έχουν μπει και άλλες περιοχές της Μυανμάρ, όπως η Μονκ Χσου, και η Ναμ Για.

Στα Κοσμήματα Μωυσίδης στην Θεσσαλονίκη θα βρείτε ποικιλία κοσμημάτων σε συνδιασμό Ρουμπινιού και άλλων Ευγενών μετάλλων και Πολύτιμων Λίθων.

ΚΟΣΜΗΜΑ ΡΟΥΜΠΙΝΙ

Τα ρουμπίνια ενίοτε κόβονται με κοπή καμπουσόν, ιδίως όταν εμφανίζουν το φαινόμενο του αστερισμού το οποίο αναδεικνύεται σε καμπουσόν πέτρες. Αυτά βέβαια αφορούν την διάφανη ποιότητα ρουμπινιού, γιατί η αδιάφανη έχει πολύ μικρή αξία. Το μεγαλύτερο επεξεργασμένο ρουμπίνι έχει το όνομα Ραβιράτνα, είναι 3600 καράτια.

Από το 1837 ήδη έχουν κατασκευαστεί συνθετικά ρουμπίνια. Όμως εδώ και χρόνια η ποιότητα των συνθετικών είναι τόσο τέλεια, που μόνον εξειδικευμένα γεμολογικά εργαστήρια μπορούν να τα διακρίνουν. Μεγάλη οπτική ομοιότητα με τα ρουμπίνια, έχουν κάποιες ποιότητες κόκκινου σπινέλιου, κόκκινης τουρμαλίνης (ρουμπελίτη), και πυρωπού γρανάτη.

Μην χάσετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά κοσμήματα από Ρουμπίνι στα Κοσμήματα Μωυσίδης στην Θεσσαλονίκη. Ελάτε να σας δείξουμε την συλλογή μας και να θαυμάσετε από κοντά αυτό τον πολύτιμο λίθο.

Πληροφορίες Jewelpedia

 Κοσμήματα Μωυσίδης στο Facebook                

Κοσμηματα Μωυσιδης στο Facebook