Πριν αγοράσετε το πολυπόθητο για τις γυναίκες μονόπετρο,θα πρέπει να γνωρίζετε τα εξής:
 Υπάρχουν τα μονόπετρα με ζιργκόν και τα μονόπετρα με μπριγιάν.Αυτές είναι οι δύο κύριες κατηγορίες μονόπετρων.Αυτό που διαφοροποιεί τα μεν από τα δε,είναι κατα κύριο λόγο η πέτρα(συνθετική ή ορυκτή) που έχουν δεμένη επάνω τους κι έπειτα τα καράτια τους(περιεκτικότητα σε χρυσό).
 Στο ηλεκτρονικό και φυσικό κατάστημά μας,θα έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε το μονόπετρο της αρεσκείας σας(ζιργκόν ή μπριγιάν) μέσα από μια μεγάλη ποικιλία δαχτυλιδιών ή ακόμη και να παραγγείλετε το μονόπετρο που εσείς έχετε φανταστεί.

ΜΟΝΟΠΕΤΡΟ ΜΕ ΖΙΡΓΚΟΝ

 Όταν αναφερόμαστε στο μονόπετρο με ζιργκόν,συνήθως εννοούμε την πιο απλή και οικονομική εκδοχή του,δηλαδή ένα μονόπετρο των 14 καρατίων με πέτρα ζιργκόν(συνθετική πέτρα).Στην περίπτωση αυτή η τιμή του δαχτυλιδιού δεν επηρεάζεται από την πέτρα του αλλά μόνο από το βάρος του.

ΜΟΝΟΠΕΤΡΟ ΜΕ ΜΠΡΙΓΙΑΝ

Στο ευρύ κοινό δεν είναι γνωστή η διαφορά μεταξύ του μπριγιάν και του διαμαντιού.Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για το ίδιο πέτρωμα(πολύτιμος λίθος).Αυτό που διαφοροποιεί το μπριγιάν από το διαμάντι είναι η τελική του επεξεργασία,δηλαδή όταν ο πολύτιμος λίθος σχηματίζει στην κάτω πλευρά του κώνο,τότε έχουμε το μπριγιάν.Όταν η κάτω επιφάνεια του πολύτιμου λίθου είναι επίπεδη τότε αναφερόμαστε στο διαμάντι.
 Ένα μονόπετρο δαχτυλίδι με μπριγιάν(πολύτιμος ορυκτός λίθος),κοστολογείται με βάση την πέτρα του.Είθισται να δένεται πάνω σε  λευκό χρυσό των 18 καρατιών,(χωρίς αυτό όμως να είναι απαραίτητο).Το κοστολόγιο όμως από μπριγιάν σε μπριγιάν διαφέρει λόγω των πολλών χαρακτηριστικών που έχουν οι πολύτιμοι αυτοί λίθοι,ή αλλιώς τα τέσσερα C(Carat-Colour-Cut-Clarity)(Καράτια-Χρώμα-Κοπή-Καθαρότητα).

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΜΠΡΙΓΙΑΝ:

 • ΚΑΡΑΤΙΑ(Μέγεθος πέτρας):
   Το καράτι είναι η μονάδα μέτρησης του βάρους των πολύτιμων λίθων. Ένα καράτι 1 ct = 0,20 gr.Δεν πρέπει να συγχέουμε τα συγκεκριμένα καράτια με αυτά στην χρυσοχοϊα,που δηλώνουν την περιεκτικότητα σε χρυσό.
 • ΧΡΩΜΑ:
  Το χρώμα είναι ο αμέσως επόμενος παράγοντας που καθορίζει την αξία της πέτρας.Υπάρχουν πέντε κύριες κατηγορίες που κατατάσσονται τα διαμάντια.Οι δύο πρώτες κατηγόρίες είναι τα άχρωμα(D-E-F) που είναι και τα ακριβότερα,κι έπειτα τα σχεδόν άχρωμα(G-H-I-J).Οι επόμενες,και πιο οικονομικές,κατηγορίες είναι τα διαμάντια που έχουν ένα ανεπαίσθητο έως αρκετό κιτρίνισμα(K-Z).
  Ως εκ τούτου όσο μεγαλύτερο το μπριγιάν τόσο και ακριβότερο.
 • ΚΟΠΗ:
   Το επόμενο χαρακτηριστικό ενός μπριγιάν είναι ο τρόπος κοπής του,δηλαδή η επεξεργασία που δίνει στον πολύτιμο λίθο την λάμψη του.
  Τα περισσότερα διαμάντια ανήκουν στην κατηγορία Round ή αλλιώς ιδανική κοπή.Υπάρχει επίσης η ορθογώνια κοπή,η κοπή σε σχήμα καρδιάς,οβάλ κ.ο.κ.
  Τέλος η κοπή έχει διάφορες ποιότητες:
  •  Ιδανική
  • Πολύ καλή
  • Καλή
  • Μέτρια
  • Φτωχή
 •  ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ:
  Καθαρότητα ή διαύγεια εννοούμε το πόσο καθαρό είναι το διαμάντι στο εσωτερικό του και πώς το φως το διαπερνά χωρίς εμπόδια.Είναι φυσικό αφού προκειται για ορυκτή πέτρα,στο εσωτερικό της να υπάρχουν σε ορισμένες περιπτώσεις και ξένα σώματα όπως π.χ ένας κρύσταλλος άλλου ορυκτού.
  Κι εδώ τα μπριγιάν κατατάσσονται σε κατηγορίες ανάλογα με την καθαρότητά τους.
  • Flawless (FL) / απόλυτη διαύγεια
  • Internally flawless (IF) / εσωτερική διαύγεια
  • VVS
  • VS1-VS2
  • SI
  • I1-I3

  Όσο πιο καθαρό είναι ένα διαμάντι, τόσο πιο πολύτιμο είναι.

ΤΙΜΗ ΕΝΟΣ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΟΥ ΜΕ ΜΠΡΙΓΙΑΝ:

Η αγορά ενός δαχτυλιδιού με πέτρα μπριγιάν δεν είναι “απαγορευτική” στο κατάστημά μας.Εδώ θα έχετε τη δυνατότητα να προσαρμόσετε τις ανάγκες σας και το γούστο σας ανάλογα με την οικονομική σας ευχέρεια.

ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΟΥ ΣΤΟ ΓΟΥΣΤΟ ΣΑΣ:

Μπορούμε να προσαρμόσουμε τα χαρακτηριστικά του μπριγιάν στην τιμή που εσείς επιθυμείτε.Αν π.χ επιθυμείτε μια μεγάλη πέτρα και σας φαίνεται ακριβή,υπάρχει η δυνατότητα να ρίξουμε την τιμή είτε κατεβάζοντας την καθαρότητα είτε το χρώμα.Όπως επίσης αν επιθυμείτε πλαϊνές πέτρες,λευκόχρυση ή κίτρινο χρυσό βάση δαχτυλιδιού,σμαράγδι ή ζαφείρι κ.ο.κ όλα προσαρμόζονται και κατασκευάζονται σύμφωνα με το γούστο σας.

ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ-ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΠΡΙΓΙΑΝ

Όλα ανεξαιρέτως τα δαχτυλίδια με μπριγιάν,στο κατάστημά μας,φέρουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά γνησιότητας και αυθεντικότητας.Κάθε δαχτυλίδι αφού εκτιμηθεί από ειδικούς γεμολόγους και καρφωθεί από ειδικούς αδαμαντοδέτες,συνοδεύεται από την ταυτότητά του(πιστοποιητικό),όπου αναγράφονται όλα τα χαρακτηριστικά του.

ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΟΝΟΠΕΤΡΟ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΜΩΥΣΙΔΗΣ:

 • Όλα τα δαχτυλίδια με μπριγιάν φέρουν τις απαραίτητες γραπτές εγγυήσεις πιστοποίησης και γνησιότητας
 • Προσαρμογή στο γούστο σας
 • Προσαρμογή στην οικονομική σας δυνατότητα
 • Δεδομένης της πολυετούς εμπειρίας μας,σας εγγυώμαστε την άριστη ποιότητα και τον μοναδικό σχεδιασμό,που σας δίνουν τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε πολλές και διαφορετικές προτάσεις.